Home / Recepty / Hlavní jídla / Karboše z cukety a hermelínu s bramborem, domácí tatarkou a okurkovým salátem: Obídek jako lusk

Karboše z cukety a hermelínu s bramborem, domácí tatarkou a okurkovým salátem: Obídek jako lusk

Z cuket jsem již připravila a ochutnala tolik různých pokrmů, že si ani nepamatuji, jaké všechny varianty existují. Mezi nimi však karbanátky patří k nejlepším, co se z této zeleniny vytvořit dá. Cuketové karboše se původně objevily jako vegetariánská varianta masových karbanátků a dnes si našly místo v srdcích mnoha lidí, včetně těch, kteří mají rádi maso.
Cuketa je velmi univerzální, protože nemá žádnou silnou chuť, a tak snadno přijme chutě dalších ingrediencí, které k ní přidáte. Když zkombinujete cuketu s Hermelínem nebo jiným krémovým a lehce aromatickým sýrem, vznikne jídlo, které je chutné a zároveň lehké. Tato vynikající kombinace servírovaná s vařenými bramborami, domácí tatarskou omáčkou a okurkovým salátem vytvoří vyvážený a svěží talíř, který potěší chuťové pohárky v každém ročním období.

Recept na cuketové karboše s hermelínem

Ingredience potřebné na přípravu pokrmu z cuket a Hermelínu (12 ks karbanátek)

  • 1 mladá cuketa (250 g)
  • 1 Hermelín
  • 2 jarní cibulky
  • 3 stroužky česneku
  • 3 lžíce vloček
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 vejce
  • strouhanka
  • majoránka
  • sůl a pepř
  • olej na smažení

Postup přípravy karbanátků

1. Omytou cuketu nastrouháme i se slupkou na hrubém struhadle, smícháme ji s vločkami a solí a necháme ji přibližně 20 minut odpočívat. Cuketa uvolní vodu, kterou následně slijeme.
2. Sýr nastrouháme nahrubo a přidáme ho k cuketové směsi společně s ostatními ingrediencemi.
3. Vytvoříme směs, ze které budeme formovat karbanátky, a dle potřeby přisypeme strouhanku.

Připravíme si těsto, ze kterého vytvarujeme karbanátky.

4. Karbanátky obalíme ve strouhance a smažíme je na pánvi z obou stran, dokud nezískají zlatavou barvu. Alternativně je můžeme postříkat olejem a upéct v troubě.

Tvarujeme karbanátky, které obalujeme ve strouhance.Tvarujeme karbanátky, které obalujeme ve strouhance.

Servírování
Cuketové karbanátky servírujeme s vařenými (já je připravuji v páře) máslovými bramborami, domácí tatarskou omáčkou (dělám ji z vařených vajec) a okurkovým salátem (hrubě nastrouhané okurky, sůl, cukr, pepř, ocet).

Zanechat odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *