Pokud byste náhodou neměli ani to vepřové, ale třeba krůtí nebo kuřecí, nevadí, i tak lze tento recept snadno připravit. Než se pustíme do samotného vaření, dovolím si zmínit dvě důležité poznámky:
1/ Maso opékejte rychle a na vysoké teplotě. Dlouhé a pomalé smažení z něj vyžene veškerou šťávu, ztvrdne a výsledek nebude odpovídat vašim očekáváním.
2/ Česnek má tendenci při smažení zhořknout a tím zkazit celý pokrm. Opékejte ho proto pouze velmi krátce.
Aby bylo jídlo dokonalé, doplníte ho lehkým zeleninovým salátem (z listového salátu, rajčat, okurek, paprik atd., zkrátka, co máte po ruce).
Recept na vepřové nudličky na cibuli a česneku
Doba přípravy: 1 hodina
Co potřebujeme
- 500 g vepřových nudliček (např. plec nebo kýta)
- 2–3 lžíce sádla
- 1–2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce Solamylu (kukuřičný škrob)
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
- 150 ml vývaru nebo vody (v případě použití vody přidáme jednu kostku bujónu)
- 1/2 lžičky grilovacího koření (nebo jinou směs podle vlastního vkusu)
- 20 g másla
- 600 g brambor
- sůl, pepř a olivový olej
Jak připravit vepřové nudličky s česnekem a cibulí
1. Maso důkladně omyjeme, očistíme a nakrájíme na jemné proužky. Poté je smícháme se solamylem, solí a pepřem.
2. Cibuli pokrájíme na pásky, česnek na tenké plátky.
3. Na pánvi rozpálíme sádlo a orestujeme na něm cibuli do zlatova. Následně přidáme maso a rychle osmažíme do zlaté barvy. Na konci smažení vmícháme česnek, aby získal také lehký zlatý odstín, avšak nezhořkl.

4. Podlijeme vývarem nebo vodou a přidáme bujónovou kostku. Necháme 15–20 minut dusit , dokud nejsou ingredience měkké.
5. Ve sklenici smícháme trochu Solamylu s vodou, přilijeme do omáčky a necháme provařit, aby zhoustla. Po sejmutí z plotýnky přidáme kousek másla pro zjemnění a krémovější konzistenci.
Recept na bramborové dukátky
Co potřebujeme
Postup přípravy bramborových dukátků
1. Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké, stejnoměrné plátky.
2. Promícháme s olejem, solí a pepřem.
3. Vyskládáme na plech pokrytý pečicím papírem.
4. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 25–30 minut a hlídáme, aby se nespálily.









