Stripsy si můžete udělat na oběd, večeři nebo jako občerstvení na oslavu (jsou lepší než klasické řízky, udělejte jich opravdu hodně, protože po nich bude jistě velká poptávka). Můžete je zabalit do tortilly se zeleninou a dresinkem a vzít si je na výlet, piknik nebo jako svačinu do školy či zaměstnání. Možnosti jsou téměř nekonečné, jsem si jistá, že si s tím poradíte. Nezapomeňte, že klidně mohou nějaké zůstat, protože chutnají skvěle i studené, a nakonec budete rádi, že jste jich připravili o něco více.
Recept na šťavnaté a křupavé kuřecí stripsy
Doba přípravy: 50 minut
Co potřebujeme
- 1 kg kuřecích prsou
- 2 vejce
- 50 ml mléka
- 1 lžička mleté sladké papriky
- 1 lžička vegety (nebo domácí směsi soli a bylin)
- 1 lžička soli
- ½ lžičky mletého černého pepře
- 100 g kukuřičných lupínků (bez příchuti, rozdrobené)
Návod na přípravu kuřecích stripsů v troubě
1. Kuřecí prsa důkladně omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kusy – dlouhé a úzké, tedy stripsy.
2. V misce rozšleháme vejce, přidáme mléko, lžičku mleté papriky, vegetu, sůl a pepř.

3. Kukuřičné lupínky nahrubo rozdrtíme (dejte si pozor, abyste je neproměnili v prášek, křupavost by se vytratila).
4. Kousky kuřete nejprve obalíme v tekuté směsi a poté v lupínkách. Skládáme je na plech vyložený pečicím papírem.
Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C po dobu 20 minut.
Kukuřičné lupínky nejsou jedinou možností, jak stripsy obalit. Můžete zkusit rozdrtit nachos pro extra křupavost nebo jednoduše použít panko strouhanku.
Do vajíčka můžete přidat různé koření podle vaší chuti a fantazie. Skvěle se hodí bylinky, česnekový prášek nebo – pro milovníky pikantnějších jídel – kajenský pepř. Opravdovou ostrost zajistí také tabasco nebo chilli vločky.
Aby bylo maso ještě křehčí a šťavnatější, naložte ho na hodinu do podmáslí.
Jako příloha se skvěle hodí zeleninový salát, coleslaw a samozřejmě také hranolky. Nezapomeňte ani na nějaký lahodný dip: například zakysanou smetanu s prolisovaným česnekem a solí, barbecue omáčku nebo sweet chilli omáčku.









